Noche Blanca


Tak!! Nejhorší zkouška je za mnou, teď už jen stačí doufat, že dopadne dobře, a ještě ve středu a v pátek napsat ty další dvě :)

Momentálně si dávám pauzu, než se vrhnu do učení se na tu druhou, tak jsem si řekla, že napíšu aspoň jeden článek. Mám tu totiž už předpřipravené články s názvy, abych nezapomněla.

Tento článek je o Noche Blanca - 25.5.2013

Noche Blanca = bílá noc
Popravdě nevím, jestli ten název má nějaký význam. Možná to, že se nespí. V podstatě bych to ale přirovnala k české muzejní noci, až na to, že tady je všechno jako tradičně živější a koná se hodně akcí i venku :)

V informačním centru jsem požádala o program, prohlédla jsem ho, a napsala si pár věcí, které bych ráda za tu noc zvládla.


Sešla jsem se s holkama - Claire (Francie), Johanna (USA), a Barča (ČR), tak jsme první začly do Arco de Santa María, kam se normálně platí vstup, takže jsem tam doteď nebyla. Bylo to zajímavé, byl tam hezký výhled na Paseo de Espolón - ta pěší zóna se zvláštními stromy. Uvnitř ještě byla docela hezká výstava, ale jinak asi nic extra zajímavého :) Teda asi jsem od toho čekala víc. Dál jsme se chtěly svézt tím vláčkem, co tu jezdí po městě, ale platí se, tak jsme chtěly využít možnosti zadarmo. Tím, že tam byla ale šílená fronta lidí - no, koho by to překvapilo...? byla na víc místech... tak jsme šly dál. Vyšláply jsme na Castillo, chtěly jsme odtamtud vidět západ slunce - už dlouho jsem se na to chystala. To nám ale taky nevyšlo, protože západ byl úplně na druhé straně, než výhled na město :D Takže smůla. Pokračovaly jsme dál. Měly jsme hlad a začala být zima, tak jsme Claire "přikázaly", ať se jde domů přioblíct. Po cestě jsme koupily pizzu, rychle ji u Claire snědly, a vrátily se do centra (výhoda bydlení kousek od centra). Já jsem mezitím fotila, protože jsem se přihlásila do fotografické soutěže, která se týkala této noci (nevyhrála jsem :( ale to by ani nevadilo, jen mi přijde, že fotky, co vyhrály, byly celkem nic moc).
Po cestě zpět do centra jsme shlédly projekci na tom Arco de Santa María, která se mi líbila, prošly okolo ozářené katedrály, procpávaly se kupama lidí!!! (je to na zabití - fakt hrůza), a pak hledaly naše španělské kamarády (z církve). Našly jsme je na Plaza Mayor, kde jsme prý právě propásly skvělé představení. Naštěstí jsme zjistily, že ještě bude později. Opět jsme se procpávali mezi lidmi, chvíli poslouchali dva skvělé hudebníky v altánku na Paseo de Espolón, prohlédli si projekci z druhé strany katedrály, ztratily se, a nakonec zapadly se zbytkem do jedné hospody nad katedrálou. My jsme ale chtěly vidět to představení, tak jsme se po chvilce s Claire zvedly, skoro běžely na Plaza Mayor, abychom zjistily, že jsme to propásly, protože to právě skončilo. Ale někdo nám řekl, že další představení bude v 1:30. Tak tentokrát jsme přišly včas, přidala se k nám i Carolina (Brazílie), a užily jsme si to. Já nafotila tisíc fotek, a natočila pár videí :) Pak už jsme jen šly domů spát. Byla to pěkná noc, až na ty kupy lidí teda :)


Komentáře

  1. Když jsem byla na NB v Portugalsku, všichni lidé tam byli v bílém, bylo to super :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)