5 reasons to love HOLLAND

5 důvodů proč milovat Holandsko




1. Graachts = kanály

Jsou tak fotogenické, nikdy mě neunaví pohled na ně, je to pro mě něco originálního, u nás to prostě není. Navíc si můžete půjčit loďku a projet se na ní :)


1. Graachts = canals

They are so photogenic, you will never get tired of looking at them, for me they are quite unusual, we don't have anything like that where I live. And you can also rent a boat and enjoy the ride :)




2. Je zelené, čisté, organizované

Ok, občas mi přijde až moc všechno urovnané, ale jinak je to hezké. Mají pro všechno systém.


2. It's green, clean and organized

Ok, sometimes it feels too organized but it's nice. They have some kind of system for everything.



3. Kola

No, s těma to může být láska nebo/a nenávist. Záleží, jestli jste ten na tom kole, nebo jste zmatený turista, který se prochází po městě a málem ho každých 5 minut srazí kolo, protože je v cyklostezce :D Ale strašně se mi líbí, že Holanďané mají dost pohybu, můžou na kole jezdit do práce, školy, i když to je ve vedlejším městě. A v centru města jsou pak rychlí, je to ekologické, levné... :)


3. Bicycles

This is actually love or/and hate. It very much depends whether you are the one on the bicycle or you are a confused tourist walking and getting in the way of the bicycles :D But I love that you can do excercise while going to school, work, etc. It's fast in the city, cheap, ecological, you name it... :)



4. Hagelslag a stroopwafels

Pokud jste neobjevili krásu sypání čokoládového hagelslagu na chleba, tak jste ještě pořádně nic nezažili. Je úplně jedno, že se rozsype po celém stole. Stojí to za to! Taky nezapomeňte vyzkoušet hagelslag na chlebu s burákovým máslem. Chutná to trochu jako snickers! :)
A stroopwafels chutnají v Holandsku prostě nejlépe. Dejte si je na hrnek s horkým čajem a když se nahřejí, ochutnejte. ňam! :)


4. Hagelslag and stroopwafels

If you haven't discovered the magic of sprinkling your bread with chocolate hagelslag, you haven't really lived. Who cares if it end up everywhere. Also, try adding chocolate hagelslag to your bread with peanut butter. It tastes like snickers! Ok, not entirely, but it's close :)
Stroopwafels aren't the same anywhere else. Just put them on top of your mug with hot tea, wait for a while and then enjoy! :)



5. SÝR!

K tomu není co dodat. Pokud jste milovníky sýra, tak kromě Švýcarska si zajeďte do Holandska. Gouda, Eidam, Leerdammer, Maaslander... obchody plné sýrů... ráj...! :D


5. CHEESE!

There is nothing else to add for a cheese lover like me. Holland is the place of cheese after Switzerland. Gouda, Edam, Leerdammer, Maaslander... shops full cheese... heaven on earth! :D

Komentáře

  1. Já miluju Holandsko, protože je multi-kulti a to je na něm nejvíc parádní. Alespoň pro mne. Tolerance a otevřená mysl je vzácná věc.
    A závidim jim plochou zem, takže kola všude. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, multi-kulti, to jo. Tolerance taky, tak je super, ale občas tam na mě dýchal až přílišný liberalismus, při kterým mi přišlo, že si někteří nevědí rady. Ale úplně do toho nevidím.
      Plochou zem jim taky závidím, ráda bych jezdila všude na kole, je super, že mají tolik cyklostezek. A ještě - velký výběr jídla a zdravého jídla. To mě nadchlo :)

      Vymazat
  2. Je šílené, že jsem kromě dvou hodin na letišti v Amsterdamu při návratu z LA, v Holandsku nebyla! A to tam taťka pracovně lítá každý rok a někdy víckrát než jednou. Tvůj seznam mě totálně nalákal, že tuto chybu musím napravit! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už se musím do toho Holandska jet konečně podívat. S přítelem jsme si řekli, že budeme investovat peníze a pak za ně budeme cestovat, ale k tomu už nedošlo. Tak to budu muset asi sama naplánovat a postavit ho před hotovou věc, protože jinak se nikam nepodívám :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)