Praia do Barril, Portugal


Tento článek by mohl být něco jako óda. Óda na jednu z nejlepších pláží, na které jsem kdy byla. Vlastně si myslím, že tato pláž možná ani není tak ideální, nebo úžasná... Vždy jsem si přála navštívit pláž s bílým pískem a průhledný mořem (nejlépe v Karibiku nebo na Maledivách), ale tam jsem ještě nebyla a pláže, které tomu byly asi nejblíž, byly ty na Mallorce nebo Menorce
Praia do Barril v Portugalsku, by se na první pohled mohla řadit mezi ty obyčejnější pláže, které jsem kdy zažila. Vlastně, když jsem na ní byla před čtrnácti lety, strašně mě děsila, protože v moři bylo moc medúz a já jsem se jich bála. Odmítala jsem jít do moře :) Tentokrát jsem ale měla víc odvahy a znova se do ní zamilovala. Má totiž něco, co moc jiných pláží nenabízí.

This article could simply be an ode, although I will try to keep it short. It would be an the ode to one of the best beaches that I have ever visited. Actually, it might not seem that ideal or beutiful... I have always wanted to visit beaches with white sand and clear sea (in Carribean or Maledives), but I haven't had the chance yet and the beaches that seemed  the closest to that were in Mallorca and Menorca. 
This beach, Praia do Barril in Portugal, seems quite odrinary at first sight. The fun thing is that when I first went there (14 years ago), I was afraid to go to the ocean because there vere too many medusas and I was really scared. But this time it was better and I fell in love with it more. It has something special, that not many other beaches offer.



Je to skoro ostrov

Je obrovská - nikdy se mi nepodařilo dojít až na konec

Našla jsem tam ty největší škeble v mém životě


It is almost an island

It is so long! I have never managed to get to the end of it

The biggest shells I have ever found were there


To je vlastně asi vše, co se mi na ní tak líbí. Ale koukněte na ty škeble, nejsou mega? :) A to je jen výběr, byla jich tam kupa.

So that's what so special about it. But check out these shells. Aren't they big? And these are just few of the ones that I found.


Na pláž člověk musí dojít asi 10 minut pěšky přírodní cestičkou, nebo vláčkem za 1.20 euro/cesta. My, ubytování v komplexu Pedras d'el Rei, jsme měli vláček zadarmo, tak jsme ho využívali. Oběma způsoby je ale cesta zážitek.
Na pláži je restaurace, bar, zapůjčení lehátek a slunečníků, záchody a sprchy, duny a spousta místa a písku (překvapivě). Takže prostě vše, co člověk potřebuje :)

The beach can be reached by walking about 10 minutes through the nature from the Pedras d'el Rei resort. The other possibility is going by a small train that costs 1.20 euros for a journey. Since we lived in the resort, we got cards to use the train for free. However, getting to the beach both ways is very nice.
At the beach, there is a restaurant, a bar, deckchairs, beach umbrellas, toilettes, showers, dunes, a lot of space and sand (surprisingly). So basically, everything you need.


Tu pláž prostě miluji a stojí za to ji navštívit!! :) Obzvlášť jestli rádi hledáte škeble a máte rádi dlouhé procházky po pláži! :)

I just love that beach and it is worth visiting! :) Especially if you like searching for shells or like taking long walks along the beach! :)


PS: Můj názor může být ovlivněn faktem, že jsem v obou případech byla na této pláži v říjnu, takže mimo hlavní sezónu. Takže pokud se tam vydáte, dobře to promyslete, v létě tam je asi nacpáno a škeble možná vybrané. Nicméně TripAdvisor uváděl tuto pláž jako Traveller's Choice 2015. Takže něco na ní bude :)

PS: My opinion might be influenced by the fact that both times I went to Portugal, it was in October, so off season. Therefore, if you decide to go there, it might not exactly be the same in the summer, I guess there would be way more people and maybe less shells. However, it got the Traveller's Choice 2015 award on TripAdvisor, so there must be something about it :)

Komentáře