Nedokončený projekt


Asi si to pamatujete. Březen 2020, najednou jsme všichni víceméně zavřeni doma. Přichází jasná změna životního stylu. Nevím, co to udělalo ve vás, ale ve mně se probudila nečekaná kreativita. Byl to do té doby nejnáročnější školní rok, co jsem zažila (čti: časté noční můry o výuce), a pauza, klidný výdech a nádech byl potřeba. Takže uzavření školy a přejití na online výuku bylo zajímavé. Člověk musel hledat nové a kreativní cesty, jak s dětmi být, komunikovat, něco jim předat... ale o tom tento článek není. 

Vrátím se k té kreativitě.

Člověk měl najednou víc času, protože všechny akce byly zrušené. A do toho přicházelo jaro. Tak jsem přemýšlela, jak bych ten čas mohla využít. Kromě toho, že jsme začali točit hudební videa, začala jsem hodně péct a vařit. No a v tom se mi vrátila dávná myšlenka, kterou jsem dlouho odmítala. Jeden můj známý mě přesvědčoval, že bych měla vydat Kuchařku z cest. Dát tam recepty nejlepších jídel (samozřejmě hlavně z Peru), aby si je mohli tady všichni také připravit. Dlouho jsem to odmítala, necítila jsem se v tomto tématu tak kompetentní. Nicméně v tomto období se mi ta myšlenka vrátila a rozhodla jsem se do toho pustit. Bavilo mě ta jídla vařit. Horší to ale bylo s focením. Představu často mívám v hlavě, ale nejsem schopna ji uskutečnit. Tak jsem byla hodně nespokojená a jídla jsem třeba vařila několikrát a pořád mi ty fotky nevycházely tak, jak bych chtěla. 

Vraťme se do přítomnosti. Podzim 2022, uběhly dva roky, mnoho věcí se v mém životě změnilo, a já mám napsaných a víceméně nafocených jen osm receptů. Z toho člověk kuchařku nevydá. Cíl nějakého slušného počtu receptů se mi zdá moc vzdálený. Stále ráda vařím a peču, ale nechci se zaměřovat teď jen na určité recepty, takže kuchařka nevyjde. To ale nevadí. Místo toho budu tyto recepty sdílet tady. Doufám, že se nebudete zlobit, s cestováním to velmi úzce souvisí. (Samozřejmě to občas proložím něčím jiným.) Recepty jsou zahraniční a kromě toho, my jsme letos s Judou letěli do Itálie převážně kvůli jídlu. Když mi chybí cestování, tak si doma vařím zahraniční jídla. Tak se těším, že se třeba odvážíte zkusit něco nového a budete se mnou vařit a péct. 

Tak co? Jakým místem začneme? :)

PS: Tady je jeden dávný předskokan. ;)

PS2: Když byste mě v tvorbě receptů chtěli podpořit, můžete mě virtuálně pozvat na kafe zde (no, anebo taky osobně😉)

Komentáře

  1. Já myslím, že takových nedokončených projektů, které přerušila pandemie je spousta, nejen ohledně cestování. Já měl třeba v plánu blog, kde bych recenzoval nejoblíbenější knihy a na tom dělal obsah. Jenže přišla pandemie a musel jsem se věnovat jiné fázi podnikání, takže z toho taky nakonec sešlo. Byť teda nějaké recenze mám pořád ještě v šuflíku. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)